Heidi, elev i Opvækst og Læring

Her fortæller Heidi om, hvordan det er at være elev i Brobys moderniserede rådhus med et arbejdsemne, som ikke altid er lige let.

En personlig fortælling fra den del af Opvækst og Læring, som tidligere var kendt som Børne- og Ungerådgivningen

Denne del af Opvækst og Læring ligger i Brobys gamle rådhus på Østerågade 40. Bygningen er renoveret i 2012 og her er et stort, åbent kontorlandskab med fleksible arbejdspladser, som indbyder til tværfaglig sparring. Her er ingen kantine, men naturligvis en dejlig, lys spisesal, så du skal huske at have din egen mad med.

Front Office

I Opvækst og Læring bliver du en del af et team på 11 dygtige kontorassistenter. Din base bliver receptionen, også kaldet Front Office, hvor du får lov til at møde borgeren og repræsentere kommunen udadtil – også igennem telefonen. Hvad du ellers kommer til at lave afhænger af, hvad du har lyst til og mod på at lave. Spørger du, får du oftest et rungende ja og dermed mulighed for at være en del af en hvilken som helst opgave. Og her er opgaver nok!

Opgaver i Opvækst og Læring

Sagsbehandling ligger for størstedelen hos socialrådgiverne, og kontorassistenterne har derfor oftest mere sekretærpræget arbejde. Der er naturligvis rutineopgaver så som postsortering og –fordeling, telefonbetjening med videre, men Opvækst og Læring er også præget af projektarbejde. Opvækst og Lærings ledere og medarbejdere søger nemlig hele tiden efter nye måder at forbedre indsatsen over for vores sårbare børn og unge på. Det betyder, at der ofte søsættes nye, spændende tiltag, og så er det bare med at springe med, når du får muligheden for det – om det så er i planlægningen af en event, udvælgelse af forplejning, bestilling af blomster og gaver, kreering af indbydelser eller noget helt andet.

Brug dine gode kolleger i den barske hverdag

I Børne- og Ungerådgivningsdelen af Opvækst og Læring får du indblik i en masse børnesager, som handler om at forebygge, at børn og unge kommer i mistrivsel og hjælpe dem, som er i mistrivsel, tilbage i trivsel. Du kan i dit arbejde få indblik i nogle tunge, hjertenskærende sager, og du kan få brug for at læsse af efter en hård arbejdsdag. Til dét har du nogle søde, lydhøre kolleger, som ved lige nøjagtig, hvad du må bearbejde, og hvordan de bedst kan hjælpe dig på vej.

Særlige hensyn

Som en del af Opvækst og Læring skal du have særlig fokus på at overholde tavshedspligten og på, at du har skærpet underretningspligt. Læse mere om det her: https://ast.dk/born-familie/underretninger/fagpersoners-saerlige-underretningspligt