Udlandsophold

Som elev hos Faaborg-Midtfyn Kommune får du mulighed for at arbejde en måned i udlandet. Her kan du læse om denne mulighed og du kan læse et par uddrag af logbøger, som to tidligere elever, som har været afsted, har skrevet.

En unik mulighed

Faaborg-Midtfyn Kommune tilbyder alle sine kontorelever en måneds praktik i udlandet. Du skal selv stå for at arrangere turen. Du skal finde og kontakte virksomheder i udlandet, du skal selv stå for boligsøgning, men er du helt på bar bund, kan du få inspiration fra tidligere elevers ture. Du kan også få hjælp til at nå ud til virksomhederne.
Kommunen betaler stadig din løn i den periode, du er afsted, lige som du også får rejsen tur/retur og logi betalt. Det eneste, du selv skal finansiere er din kost og transport. Som medlem af HK har du mulighed for at søge om et legat.

Det sted du arbejder skal relatere til din uddannelse, men behøver ikke nødvendigvis at være på et kommunalt kontor.

En måned på egne ben

Udlandsopholdet - en måned på egne ben i et andet land - kan godt virke afskrækkende for nogle, mens det for andre er det mest spændende i verden. Under opholdet bliver du bedt om at skrive en logbog, så din uddannelsesansvarlige kan følge med og sikre, at alt går som det skal. Logbøgerne har i tidens løb vist, at mange, som frygter turen, rent faktisk ender med at have en rigtig god tur:

Line reflekterer over sit ophold i New Zealand

”Alt i alt har det været et rigtigt spændende og udviklende ophold. Rent fagligspecifikt på miljøområdet, ved jeg ikke hvor meget jeg har fået fat i. Men kan se at det har givet meget at det var et ophold i et andet Council i stedet for, hvis det havde været et privat firma. Så kan man meget bedre sammenligne de to lande. Man kan både se alle de ting vi gør ens, og så en masse ting som vi ikke gør ens. Det sætter tingene i perspektiv!”

Sofie, om sin tur til Bruxelles

"Jeg havde det frygteligt, inden jeg tog af sted. Tanken om at skulle forlade mand og børn for at drage til Bruxelles i 30 dage, var ikke til at bære. Og det første døgn var det hårdeste! Alle mine planer blev rykket pga. fem timers venten i Kastrup lufthavn. Jeg stor tudede, da jeg ankom i min lejlighed i Bruxelles, og kunne ikke se mig ud af, hvordan jeg skulle klare 30 dage i et fremmede land. Men med opmuntrende ord fra min mand og på med ja-hatten så gik de 30 dage hurtigt!! Det er en ”once in a life time” chance og jeg fortryder ikke, at jeg tog imod tilbuddet. Det var en tur der gjorde mig stærkere og mere bevidst om mig selv.”