Ferie

For dig som elev gælder der et særligt regelsæt med hensyn til ferie.

Dine rettigheder som nyansat i Faaborg-Midtfyn Kommune

Som elev i Faaborg-Midtfyn Kommune hører du under Lov om Erhvervsuddannelser. Dette fremgår blandt andet af din uddannelsesaftale, og det har en særlig indflydelse på din ferie i dit første elevår. Ifølge loven har du op mod 5 dages betalt ferie i dit første ferieår (1. maj – 30. april), hvis du ansættes efter den 1. september og du ikke har noget optjent ferie fra andre jobs med dig.

De fem betalte feriedage kan du eksempelvis bruge mellem jul og nytår, hvor kommunens kontorer er lukkede og du ikke har mulighed for at arbejde under ferien, lige som du vil have det under f.eks. vinterferien, hvor kontorerne er åbne. De 5 betalte feriedage kan kun bruges på kommunens lukkedage og de fleste vælger derfor at bruge dem mellem jul og nytår.

Det nye ferieår

Når det nye ferieår starter den 1. maj i det følgende år, vil du i dét ferieår have ret til ferie på lige fod med kommunens øvrige medarbejdere: 5 ugers ferie + 6. ferieuge (som er 37 timer). Det er muligt at få 6. ferieuge udbetalt, hvis du ikke kan nå at afholde den.

Har du optjent ferie tidligere?

Hvis du har haft job før elevuddannelsen, betyder det, at du har optjent feriedage/ferietimer fra din tidligere arbejdsgiver. De feriepenge/feriedage skal du bruge først.
Du skal udfylde en Tro- og Love erklæring ved opstart, som dokumenterer hvilket ferie, der er optjent før elevuddannelse, som derfor skal afholdes først.