HK

På denne side finder du alt, der er relevant for dig som elev at vide om HK, skulle du vælge dem som din fagforening.

Din overenskomst

HK er den fagforening, der forhandler din overenskomst, når du er kontorelev. Det er overenskomsten, der giver dig rettigheder og goder, som du ikke får igennem lovgivningen – det er blandt andre ting som den 6. ferieuge, løn under barsel og meget mere.

Fordele ved at være medlem af HK

Hvis du vælger at være medlem af HK under din elevtid, kan du på HKs hjemmeside finde en masse fordele og tilbud. FMKs fællestillidsrepræsentant sender dig mails med invitationer til diverse foredrag, kurser og uddannelser fra HK-klubben, og du kan vælge at modtage nyhedsmails med spændende artikler og tips. Kommunens elever har blandt andet før haft glæde af HK-arrangementer så som den årlige elevkonference, Talentuddannelsen, gratis onlinekurser m.m.

Der er penge at spare som elev

Mens du er elev kan du spare en masse penge på dit kontingent. Der er dog visse betingelser, som du skal opfylde. Du kan også få billig forsikring gennem fagforeningen.

Har du husket A-kassen

Hvis du ikke finder et job efter endt uddannelse, er det muligt at få dagpenge fra HK. Det kræver, at du melder dig ind i HKs A-kasse senest 12 måneder før du er udlært. Hvis du ikke får gjort det, kan du tilmelde dig A-kassen senest 14 dage efter endt uddannelse. Det giver dig ret til dagpenge, dog først fra en måned efter endt uddannelse