Single

Chefkonsulent til ambitiøse byudviklingsprojekter

Jobkategori: Akademiker, Kontor og administration, Øvrige job
Ansøgningsfrist: 08-03-2021 08:00
Arbejdssted: Center By, Land og Kultur
Stillingstype: Fuldtid
Brænder du for byudvikling, har lyst til at styre og udvikle en kompleks og ambitiøs portefølje af projekter i en politisk styret organisation? Har du lyst til at være med til at realisere en lang række byudviklingsprojekter, hvor bæredygtighed er en væsentlig faktor i projekterne? Så er du måske vores nye kollega og chefkonsulent i By- og Egnsstrategisk sekretariat.

By- og egnsstrategisk sekretariat sætter sammen med dygtige kolleger fuld gang i byudviklingen og bosætningen i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor målet er 3000 flere indbyggere i 2030. Sekretariatet har et særligt fokus på at realisere målet gennem flere større nyskabende og ambitiøse byudviklingsprojekter med fokus på bæredygtighed, og hvor der samlet set er tale om en stor kompleksitet, der kræver overblik og programledelse, for at vi når i mål. Derfor søger vi en chefkonsulent, der enten har erfaringer med eller evner at lede flere komplekse projekter med mange forskellige interessenter.
 
En chefkonsulent som også er stærk til at skabe overblik, og som samtidig stortrives helt nede i detaljerne i det enkelte projekt. Erfaring med byudvikling foretrækkes, men er ikke en forudsætning.
 
Faaborg-Midtfyn er en kommune i rivende udvikling og by- og egnsstrategiske sekretariat, skal særligt udvikle og realisere 4 af kommunens signaturprojekter og bosætningsmål i kommunens vækstbyer. En portefølje der både rummer markant nyskabende bæredygtige byudviklingsprojekter, samt nye store projekter inden for det kulturelle område.
 
Byudviklingsprojekterne rummer en række større ambitiøse delleverancer. Vi har et stort byudviklingsprojekt i Årslev som vi netop har modtaget årets byplanpris for. Ambitionerne er at udvikle fremtidens bæredygtige forstad til Odense. Et projekt der bygger på 2 afsluttede ambitiøse arkitektkonkurrencer henholdsvis en ny bymidte og en helt ny bydel ”Sommerfuglen”. Et projekt som vi er i fuld gang med at få realiseret sammen med byen, foreningerne, og investorer. Projektet bliver samtidig et af de første byområdeprojekter på forstadsniveau i Danmark, der får en bæredygtigheds præcertificering på DGNB guld niveau og det regner vi med sker her til foråret.

Samtidig er vi i gang med et mindst lige så ambitiøst projekt i Faaborg, hvor vi med afsæt i en afsluttet arkitektkonkurrence for købstaden Faaborg by og havn, skal realisere en transformation af funktionstømte områder i byen, der skal skabe arbejdspladser, bosætning og oplevelsesøkonomisk vækst.

En vigtig Masterplan for Nr. Lyndelse er politisk vedtaget, og sekretariatet er netop gået i gang med at realisere planen. Samtidig skal der udvikles og realiseres flere større kulturelt betydende projekter, som sekretariatet skal understøtte fremdriften af.
 
Vi har samlet mange spændende og ambitiøse opgaver og projekter, men det kniber med, at nå at få skabt fremdrift i dem alle, og derfor har vi brug for en chefkonsulent, der kan være med til at starte projekterne og gennemføre dem. Store byudviklingsprojekter rummer en kompleksitet, der medfører et behov for løbende at have styr på om delprojekter har den nødvendige fremdrift, og derfor er der løbende behov for overblik over fremdriften, hvorfor stillingen både rummer projekt- og programledelse.
 
Hvad får du?
Et spændende og udfordrende job med dygtige kollegaer og med relationer til mange forskellige mennesker. Et job i et sekretariat, der organisatorisk er forankret i fagområdet By, Land og Kultur, der lægger vægt på at gøre en positiv forskel for borgernes livskvalitet og virksomheders vækstmuligheder. Men vi er også en arbejdsplads, der har blik for betydningen af at have gode kolleger, og vi ved, at sociale fællesskaber er forudsætningen for, at vi lykkes. 
 
Du bliver en del af et sekretariat, der får en central funktion i forhold til at realisere udviklingsstrategiens delspor ”Attraktive byer og lokalsamfund”. Et sekretariat der derfor både sidder tæt på direktion og andre udviklingsstrategiske konsulenter. Dine primære opgaver vil i særlig grad blive den daglige projekt- og programledelse af en kompleks portefølje af projekter, som du skal skabe fremdrift i, og samtidig selv er med til at realisere.

Sekretariatet kan og skal ikke løse projekterne alene, og derfor skal en væsentlig del af projekterne løses sammen med andre medarbejdere indenfor By, Land og Kultur og Politik og Strategi, samt medarbejdere og ledere fra andre fagområder og stabe, samt med mange forskellige interessenter uden for kommunen. Sekretariatet har derfor en bred berøringsflade med kolleger og ledere på tværs af organisationen, men også med borgere, foreninger m.v. i de byer, som ligger inden for sekretariatets portefølje. Som program- og projektleder i by og egnssekretariatet vil du derfor få en meget udadvendt funktion og vil blive et centralt omdrejningspunkt i dine projekter.
 
Det by- og egnsstrategiske sekretariat består i dag af en sekretariatsleder, 5 program - projektledere, en tilknyttet konsulent på deltid, samt en sekretær på deltid.
 
Vi lægger særlig vægt på, at du …
 • Brænder for og har erfaring med eller har evnerne til at håndtere styring og organisering af en kompleks portefølje af projekter i en politisk styret organisation
 • Har en dokumenteret efteruddannelse i projekt- og eller programledelse eller er motiveret for at tage en sådan
 • Har erfaring med, eller viden og interesse for byudvikling, bystrategisk ledelse, og håndtering af udbud
 • Arbejder struktureret, og er altid på forkant, og med godt humør og indlevelse kan motivere andre til også at være det
 • Er god til at implementere IT værktøjer til porteføljestyring og projekter m.v. og til opdatering af hjemmesider/sociale medier
 • Er i stand til at kommunikere klart og præcist både på skrift og i tale
 • Du har en videregående uddannelse som arkitekt, byplanlægger, ingeniør, eller anden relevant uddannelse. 
Derudover leder vi efter en kollega, der
 • Både kan arbejde proces- og resultatorienteret
 • Har og bevarer overblikket både i projekterne og på tværs af dem og som også kan lide at gå i detaljer
 • Er udadvendt og imødekommende, og er rigtig god til at skabe relationer, samarbejde og netværk
 • Har en stærk integritet med evnen til at lytte og ændre retning
 • Bevarer dit gode humør i en travl hverdag
 • Kan lide at arbejde effektivt og målrettet
Det praktiske
Stillingen er en fuldtidsstilling (37 timer per uge).
Husk at vedhæfte CV, eksamensbeviser og evt. anbefalinger.
 
Har du lyst til at vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Afdelingsleder af by- og egnsstrategisk sekretariat Mai-Britt Helle Jensen, tlf. 72 53 20 64, mabje@fmk.dk eller Projektleder Trine Hedegaard Jensen 72 53 20 81.
 
Ansøgningsfristen er onsdag den 8. marts 2021 kl. 8.00.
1. Ansættelsessamtale afvikles den 12. marts 2021
2. Ansættelsessamtale afvikles den 17. marts 2021
 
Ansættelse pr 1. maj 2021.
 
Din nye arbejdsplads
Stillingen er fysisk placeret på 2 adresser, dog primært på Tinghøj Alle 2, i Ringe – tæt på bymidten og stationen. Den anden adresse er Mellemgade 15 i Faaborg, hvor hele By, Land og Kultur er placeret. I praksis betyder det, at de første 3 dage i en uge vil være i Ringe og de sidste 2 dage i Faaborg.