Single

Børneergoterapeut søges til Center for Opvækst og Læring

Jobkategori: Ergo- og fysioterapeut
Ansøgningsfrist: 17-06-2021 23:59
Arbejdssted: Center Opvækst og Læring
Stillingstype: Fuldtid
Vil du være med til at gøre en forskel for de mindste børns sansemotoriske udvikling - og er du optaget af at understøtte dagtilbud og skoler i udviklingen af stærke læringsmiljøer og gode børnefælleskaber til gavn for alle børn og unge?

Har du lyst og mod til at blive en vigtig medspiller i et stærkt fagligt og tværfagligt fællesskab, hvor både ambitions- og aktivitetsniveauet er højt?

Så er det dig, der er vores nye kollega!

Vi søger en udviklingsorienteret børneergoterapeut med høj faglighed og gode samarbejdsevner, der kan bidrage med kvalificerede faglige perspektiver i det tværfaglige samarbejde, i forhold til børn i motoriske- og sansemotoriske vanskeligheder samt børn med svære funktionsnedsættelser. Stillingen er på 37 timer ugentligt med ansættelse pr. 16. august 2021.

Om Center for Opvækst og Læring
Center for Opvækst og Læring udgøres af et sekretariat og Forebyggelse og Sundhed, som arbejder tæt sammen med det socialfaglige myndighedsområde med henblik på at understøtte alle børn og unges sundhed, udvikling, trivsel og læring i henhold til kommunens Børne – og Ungepolitik.

Forebyggelse og Sundhed er tværfagligt sammensat af henholdsvis PPR, Sundhedsplejen, Tandplejen, Ungdommens Uddannelsesvejledning og SSP.

Vi er for nuværende fysisk placeret i Broby, men flytter i 2022 sammen med sekretariatet og det samlede socialområde til Gislev.

Vi har dertil et lækkert forebyggelseshus til rådighed i Vester Hæsinge for udførelse af vores forebyggende aktiviteter, herunder samtale – og gruppeforløb samt konsultation for fysioterapi/ergoterapi.

Om stillingen
Stilingen er forankret i Forebyggelse og Sundhed/PPR og er tværgående 0 – 18 år. Du bliver en del af et fagligt stærkt team med to fysioterapeuter som tætteste kolleger.
Kerneopgaverne er i henhold til sundhedsloven § 120, 123, 124 og servicelovens § 11.7:
 • Råd og vejledning til forældre og pædagogisk personale i dagtilbud og skoler.
 • Fagfaglige og tværfaglige undersøgelser/udredning.
 • Vejledning omkring hjælpemidler.
 • Trænings-/genoptræningsforløb.
 • Opgaver i forhold til CPOP.
 • Faglige oplæg for pædagogisk personale i dagtilbud og skoler.
 • Intern tværfaglig sparring i Center for Opvækst og Læring.
Øvrige opgaver kan være i henhold til hjemmetræningsordning jf. SEL § 32.

De faglige indsatser vil typisk omhandle børn og unge med problemstillinger i forhold til grov- og finmotorik, mundmotorik, sansebearbejdning, visuel perception, kropsbevidsthed, uro, koncentration og neurologiske lidelser.

Opgaveløsningen foregår altid i et tæt samarbejde med forældre og fagpersoner i barnets omgivelser i hjemmet, dagtilbud eller skolen. Dertil er der også et tæt samarbejde med øvrige fagpersoner i Center for Opvækst og Læring til gavn for den helhedsorienteret opgaveløsning.

Om dig
Du er uddannet ergoterapeut med erfaring inden for børne- og ungeområdet.

Du brænder for området og kan omsætte din viden til praksis samt motivere dine samarbejdspartnere via inddragende og legende metoder.

Du er optaget af, hvordan udvikling skabes igennem motivation og i barnet/den unges omgivelser/læringsmiljøer.

Du er ikke bange for at ”gå på gulvet” og være medskabende i forhold til udvikling af lege og indretning i dagtilbud og skoler, der styrker børnenes krop, sanser og bevægelser.

Du er selvstændig, men trives godt i et team, hvor opgaverne glider i mellem jer af hensyn til faglige kompetence, tid og geografi.

Vi søger en børneergoterapeut, der har erfaring med og/eller interesse for mundmotorik og børn med tilknytnings- og samspilsvanskeligheder.

Derudover er du systemisk forankret og anerkender betydningen af netværkets inddragelse samt tværfaglig indsats i alle henseender – og dertil kan du:
 • se værdien i ”at gå den ekstra meter” og søge nye veje,
 • let skabe god kontakt og etablere relation og tilgå børnene og deres forældre med et differentieret blik for deres individuelle behov,
 • formidle fagstof på en let tilgængelig måde - ud fra grunderkendelse af, at det er modtageren, der bestemmer budskabet,
 • understøtte forandringer i et systemisk perspektiv, hvor der også er fokus på effekten,
 • udfordre eksisterende positioner i en saglig, positiv og fremadrettet ånd.
Som person er du på alle måder fleksibel og uhøjtidelig, og du trives på en arbejdsplads, hvor humøret er højt og omgangstonen er uformel.

Yderligere oplysninger vedrørende stillingen
Hvis du gerne vil vide mere om os og stillingen, er du velkommen til at kontakte gruppeleder Pernille Petersen (72533182) eller fysioterapeut Vibeke Hansen (72536081).

Ansættelsesvilkår
Ansættelse og løn forhandles individuelt med baggrund i gældende overenskomst. Der vil ved ansættelse blive indhentet straffe- og børneattest.

Det ugentlige timetal er 37 timer.

Ansættelse pr. 16. august 2021 eller snarest derefter.

Det er en forudsætning, du har kørekort.

Ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning, som vi har senest senest torsdag den 17. juni 2021.

Ansættelsessamtaler afholdes tirsdag den 22. juni 2021.

Evt. 2. samtalerunde afholdes torsdag den 24. juni 2021.

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk baggrund.