Single

Analytisk skarp ledelsesinformationskonsulent til den centrale økonomistab i Faaborg-Midtfyn kommune

Jobkategori: Akademiker
Ansøgningsfrist: 17-06-2021 12:00
Arbejdssted: Økonomi og Løn
Stillingstype: Fuldtid
Analytisk skarp ledelsesinformationskonsulent til den centrale økonomistab i Faaborg-Midtfyn kommune

I den centrale økonomistab har vi brug for endnu en analytisk dygtig medarbejder til at arbejde med analyser og ledelsesinformation. Du vil blive en del af et team aktuelt bestående af to ledelsesinformationskonsulenter, hvor opgaverne vil omhandle udarbejdelse af analyser samt vedligeholdelse og udvikling af kommunens ledelsesinformation. Arbejdsstedet er Ringe Rådhus – tæt på station og motorvej – i et hus - der udover økonomistaben rummer staben Politik og Strategi samt Direktionen. Er det noget for dig?  Så læs videre…
Vi søger en kollega, med flair for at arbejde med data og analyser, der samtidig er dygtig til at arbejde med IT-systemer.
Stillingen er på fuld tid og med opstart pr. 1. august.
Som vores nye kollega bliver du en del af en stab bestående af ca. 30 medarbejdere. Udover ledelsesinformationskonsulenterne, som du vil indgå i et teamsamarbejde med, består Økonomistaben af flere teams med opgaver indenfor Regnskab, Økonomistyring, Kørsel, Indkøb, Kontrolopgaver og Opkrævning.
Stillingens indhold:
Dine opgaver vil være at udvikle og vedligeholde den nuværende ledelsesinformation, hvor dit primære arbejdsredskab vil være ledelsesinformationssystemet Targit. Targit anvendes både til ledelsesinformation samt understøttelse af de daglige økonomistyringsopgaver. Ledelsesinformationen henvender sig til chefer og ledere på flere forskellige niveauer, mens rapporterne til brug for økonomistyring primært henvender sig til administrative medarbejdere i stabe og fagområder. Du vil derfor have en bred kontaktflade i kommunen og det er altafgørende at du er en udadvendt person, der formår at skabe gode relationer og har respekt for de forskellige fagligheder der findes i en kommune.
 
Det er ambitionen at videreudvikle brugen af data, så Faaborg-Midtfyn Kommune i langt højere grad bliver datadrevet. Du får derfor mulighed for at sætte et tydeligt aftryk i den videre udvikling og udbredelse af brugen af data. Du skal besidde evnen eller i det mindste have potentialet til at blive en dygtig procesleder, da vejen til at blive en mere datadrevet kommune, vil ske via samarbejde med de enkelte fagområder. Udover arbejdet med data og ledelsesinformation, vil du på sigt skulle overtage opgaven som systemadministrator af Targit.

Stillingen indebærer desuden, at du skal koordinere arbejdet med kommunens befolkningsprognose i samarbejde med ekstern leverandør og andre forvaltninger. Der vil være opgaver forbundet med kommunens flådestyring og monitorering af data for området.

Om dig
Vi forventer at du har en naturlig interesse og nysgerrighed indenfor arbejdet med data, statistik, ledelsesinformation og analyser. Det vil være en fordel hvis du har erfaring fra arbejdet med de nævnte områder.

Vi forventer du har en videregående uddannelse og kompetencer indenfor statistik og databehandling. Du kan både være nyuddannet eller erfaren – det vigtige er at du har flair og interesse for data og kan omsætte data til brugbar information til gavn for organisationen.  
Vi forventer at du er en god formidler - både i skrift og tale – og at du på en god måde kan gå i dialog med fagområderne. Du skal være nysgerrig og have en undersøgende tilgang, som gør dig i stand til at udfordre og dermed udvikle de nuværende praksisser og processer. Det er vigtigt, at du kan mestre at arbejde i teams og hurtigt kan opbygge en tillidsfuld samarbejdsrelation til medarbejdere med en anden faglighed end din egen.
For os vil den rette kandidat besidde nedenstående kvalifikationer:
  • Flair for at forstå og arbejde med data og opbygge letforståelige rapporter til relevante beslutningstagere
  • Er serviceminded og har en naturlig autoritet, som gør dig i stand til at indtage rollen som procesleder
  • Evner at kunne identificere i hvilke sammenhænge data kan understøtte beslutningstagere i de enkelte fagområder og hvordan data kan bruges i den daglige økonomistyring
  • Stærke IT-kompetencer, herunder erfaren bruger af Excel, Word og Powerpoint
  • Er engageret og fleksibel
  • Har humor og bidrager til et godt arbejdsmiljø
Det vil være en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til SQL-programmering, kuber, Targit eller lignende ledelsesinformations- og præsentationssystemer.
Om os
Du ansættes i Økonomistaben, som udgøres af ca. 30 medarbejdere. Ledelsen af staben varetages overordnet af stabschefen og 2 afdelingsledere, hvor du får reference til den ene.
Økonomistaben holder til på rådhuset i Ringe, Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe, 15-20 minutters kørsel fra Odense og 5 minutters gang fra togstationen.
Din ansættelse hos os vil være præget af stor frihed og tillid til dig. Vi ved, at alle vores kolleger altid yder deres bedste for borgerne, politikerne og deres kolleger – derfor tør vi godt at sætte dem fri. Det betyder, at der vil være mulighed for hjemmearbejde og at vi arbejder med flextid. Du vil dermed have optimal mulighed for en god work-life-balance hos os. Omvendt kan du også vise tillid til Faaborg-Midtfyn Kommune, og vide, at hos os er det helt naturligt at turde bringe sig selv i spil. Vi ser os selv som en arbejdsplads, der har fokus på fremtiden og gerne vil gå nye veje
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst med mulighed for at forhandle løn efter rammerne i Ny Løn. Stillingen er på fuld tid. Forventet tiltrædelse pr. 1. august 2021.
Har du lyst til at vide mere om stillingen, kan du kontakte afdelingsleder Lene Chortsen Isak tlf. 7253 4527 eller ledelsesinformationskonsulent Jeppe Pedersen tlf. 7253 8415.
Ansøgning med bilag skal indsendes senest torsdag den 17. juni 2021 kl. 12.00. Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 23. juni 2021.