Tip til jobsøgning

Her kan du finde gode råd og vejledning til, når du skal skrive din ansøgning. Endvidere får du også et par tip til, hvordan du kan forberede dig på en evt. ansættelsessamtale.

Din ansøgning

Når du skriver din ansøgning, skal du tænke på, at det er vores første indtryk af dig som person.

Det er derfor vigtigt, at din ansøgning skiller sig ud fra de andre ansøgninger. Du skal give os en grund til, at vi lige netop skal vælge dig ud til en samtale. Derfor skal du tænke på det, der gør lige netop dig unik til at kunne tage det job, som du søger.

Skræddersy din ansøgning

Det er vigtigt, at du skriver en målrettet og skræddersyet ansøgning til lige præcis det job, du søger.

En specifik ansøgning er kendetegnet ved, at den præcist og nuanceret gør rede for dine særlige kompetencer i forhold til den konkrete stilling. Du skal argumentere for, hvorfor vi skal vælge dig, og hvad du kan tilbyde til det specifikke job.

Pas på med at lave en opremsning af alle de ’rigtige’ personlige egenskaber, der lige er oppe i tiden, men sørg for, at ansøgningen afspejler dig som person.

Fortæl om dine resultater

Det er altid en god ide, hvis du kan fortælle, hvilke konkrete resultater, du har opnået fra tidligere jobs eller om anden erfaring.

Når du søger en stilling hos os, skal ansøgningen indeholde et minimum af oplysninger, bl.a.:

  • Dit navn, adresse og telefonnummer
  • Din uddannelsesmæssige baggrund og dine praktiske erfaringer fra et lignende job eller andre relaterede arbejdsområder
  • Hvordan jobbet appellerer til dig personligt, og hvad der motiverer dig specielt for at søge netop det job
  • Hvad der skal motivere os til at vælge dig til jobbet

Dit CV

Et CV giver os et godt overblik over dine faglige kvalifikationer og din erhvervserfaring indtil nu. CV’et skal give en informativ og præcis beskrivelse af dit arbejdsliv med særligt fokus på det, der er relevant i forhold til det job, du søger.

En kort beskrivelse af dine fritidsinteresser vil ofte være med til at give et billede af dig som person.

Kommer du til samtale?

Til jobsamtalen har du mulighed for at lære mere om os, og vi har mulighed for at lære mere om dig. Målet er at finde ud af, om vi sammen kan opbygge et stærkt arbejdsmæssigt forhold. Antallet af interviews i en ansættelsesproces varierer meget alt efter hvilket job, der er tale om.

Uopfordrede ansøgninger

Vi kan ikke gemme og anvende uopfordrede ansøgninger, da vi som offentlig organisation er forpligtet til at slå alle ledige stillinger op.

Vi opfordrer dig derfor til at oprette en jobagent. Så er du altid opdateret, når der bliver slået nye stillinger op, som matcher dine ønsker og kompetencer.

Yderligere hjælp til at skrive en ansøgning

Er du borger i Faaborg-Midtfyn Kommune kan du på jobcentret på Bygmestervej i Ringe få yderligere hjælp og vejledning til at skrive en ansøgning.